Янукович: Конституційна асамблея почне працювати найближчим часом

17 травня 12:57

Конституційна асамблея почне працювати, незважаючи на її бойкот опозицією і сумніви в легітимності цього органу.

 

Конституційна асамблея повинна почати свою роботу вже найближчим часом. Про це президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі зі співдоповідачами Комітету ПАРЄ з питань моніторингу Маріеттою де Пурбе-Лундін та Маіліс Репс, повідомляє президентська прес-служба.

За його словами, вже найближчим часом профільна робоча група підготує проект Указу про створення асамблеї, її персональний склад та положення про діяльність. «І Конституційна асамблея почне працювати», - повідомив Янукович.

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович своїм указом № 31 визначив принципи формування та організації діяльності Конституційної асамблеї. Кандидатури до її складу повинні бути подані до 16 квітня 2012 року. Асамблея складатиметься з 100 осіб, 34 з них вносяться президентом, решта - від політичних партій, інститутів, громадських організацій тощо.

До складу Конституційної асамблеї мають увійти представники парламентських фракцій: Партії регіонів, «БЮТ-Батьківщина», НУНС, КПУ, Народної партії, «Реформи заради майбутнього», а також наступних партій: «Фронт змін», «Сильна Україна», ВО «Свобода», «УДАР» Віталія Кличка, СПУ, Єдиний центр.

Як відомо, учасники Комітету опору диктатурі (КОД) відмовилися брати участь в роботі Конституційної асамблеї. До бойкоту асамблеї закликала і Юлія Тимошенко. !zn

Читайте також:

Регіонали і «литвинівці» вже направили своїх людей до Конституційної асамблеї

Кравчук наполягає на законності Конституційної асамблеї

Регіонали просять Євросоюз повернути опозицію до Конституційнї асамблеї

Відмова опозиції реформувати Конституцію стала для Януковича несподіванкою