Янукович доручив підвищити зарплати суддям

11 липня 07:38

Віктор Янукович доручив Кабміну внести зміни до Держбюджету на 2012 рік з метою належного фінансування витрат на оплату праці працівників судів.

 

Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів внести зміни до Державного бюджету на 2012 рік з метою належного фінансування витрат на оплату праці працівників апаратів судів, а також створення необхідних умов для підготовки Національною школою суддів України висококваліфікованих кадрів для судової системи.

У дорученні глави держави наголошується, що уряд, за участю Державної судової адміністрації України, має визначити необхідний обсяг асигнувань загального фонду Держбюджету для забезпечення фінансування витрат на оплату праці працівників апаратів місцевих загальних і апеляційних судів, повідомив сайт президента.

Також, згідно з дорученням президента, уряд повинен визначити обсяг асигнувань на заходи з виконання Національної школою суддів України завдань з організації спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, підготовки суддів та їхнього періодичного навчання.

Для реалізації цих завдань Янукович доручив забезпечити підготовку та внесення в установленому порядку на розгляд Верховною Радою відповідного законопроекту про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік», передбачивши з цією метою збільшення відповідних бюджетних призначень Державної судової адміністрації України.

Глава держави також доручив до прийняття змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» наблизити обсяги видатків загального фонду Держбюджету за бюджетними програмами на утримання місцевих загальних і апеляційних судів до обгрунтованих потреб шляхом внесення необхідних змін до бюджетного розпису. !zn

Читайте також:

Янукович закликав зміцнювати незалежність суддів

Судді попросили у Януковича півмільярда на зарплати

Янукович запропонував призначати суддів у парламенті «без обговорення»

Грабіжники в суддівських мантіях