Янукович звільнив заступника аграрного міністра Присяжнюка, який погорів на хабарі

21 березня 15:25

21 березня указ про звільнення Михайла Чужмира, за даними DT.UA викритого в хабарництві, був опублікований на сайті президента. Без пояснення причин.

 

Президент Віктор Янукович звільнив заступника міністра аграрної політики і продовольства, керівника апарату Мінап Михайла Чужмира - який, як раніше повідомляло DT.UA, ще в середині лютого був звинувачений в отриманні хабара.

Однак тоді після публікації матеріалу прес-служба Мінагрополітики поквапилася поширити у ЗМІ спростування, назвавши інформацію журналіста упередженою і тенденційною.

У четвер, 21 березня, указ про звільнення Чужмира під номером №150/2013 був опублікований на сайті глави держави.

Втім, причин звільнення в ньому не вказано. Взагалі ніяких. "Звільнити Чужмира Михайла Андрійовича з посади заступника Міністра аграрної політики і продовольства України - керівника апарату", - сказано в документі.

Нагадаємо, за даними оглядача "Дзеркала тижня. Україна" Володимира Чопенка факт отримання Чужмиром хабара правоохоронці зафіксували на відео та відповідних документах, проте, згідно з нормами нового КПК, чиновник, викритий в економічному злочині, не був узятий під варту. Вже за станом на 1 березня подання на звільнення Чужмира було у президента.

"Економічний злочин, здійснений бізнес-компаньйоном Миколи Присяжнюка, дає підстави стверджувати про системність корупції у відомстві. Тому що до цього був гучний арешт Олександра Жука, заступника голови Державного комітету ветеринарної медицини, при отриманні хабара у розмірі 42 тис. дол. Після скандалу схему збору "податей" "модернізували" і замкнули на довірену особу. А їнею, найімовірніше, і став Михайло Чужмир", - писав оглядач своєї статті від 2 березня.

Притому все це відбулося на тлі заяви міністра про необхідність боротьби з корупцією: втретє за короткий період Микола Присяжнюк публічно вимагав від своїх підлеглих нищівно викорінювати її. !zn

Читайте також:

"Праву руку" аграрного міністра Присяжнюка упіймали на хабарі (ОНОВЛЕНО)

Янукович оцінив збиток від корупції в 20 млрд грн на рік