Янукович запропонував депутатам з'ясовувати стосунки за межами Ради

06 березня 14:00

Глава держави висловив думку, що Раді необхідно враховувати, складну економічну ситуацію, що склалася у світі, необхідність оперативного прийняття рішень щодо забезпечення життєдіяльності країни.

 

Президентові України Віктору Януковичу не подобається ситуація, що склалася у Верховній Раді, він хотів би бачити працездатний парламент.

"Такого не повинно бути в роботі парламенту. Я вже неодноразово висловлював свою точку зору, що будь-які протиріччя треба виносити за межі зали засідань, тобто, парламент повинен працювати, а політичний процес переговорів, з'ясування відносин, повинні бути за межами цієї зали", - сказав він у середу в Каневі.

За словами президента, мета, яка стоїть сьогодні - щоб парламент працював згідно з Конституцією, в рамках правового поля. "Ця мета, по суті, довга, але цю мету не можна досягти такими підходами (блокуванням)", - сказав він.

Глава держави висловив думку, що необхідно враховувати, складну економічну ситуацію, що склалася у світі, необхідність оперативного прийняття рішень із забезпечення життєдіяльності країни.

"Рішення соціальних проблем вимагає прийняття відповідних законів", - підкреслив Янукович.

"Я закликаю парламент: досить вже, і так вже витратили багато часу, треба працювати. Без робочого парламенту країна буде втрачати, втрачати буде кожна людина, тобто сьогодні вже завдається шкода країні. Тому, якщо ми покажемо, що ми йдемо і прагнемо до інтеграції в Європу, скажіть, будь ласка, в якій європейській країні так працює парламент?", - додав він.

Нагадаємо, вранці 5 березня опозиційні депутати заблокували трибуну і президію парламенту. Причиною стала спроба позбавити Сергія Власенка депутатського мандата. 6 березня блокування продовжилося.

Зазначимо також, що раніше депутати з опозиційних фракцій блокували трибуну і президію парламенту протягом майже 3 тижнів - з 5 по 22 лютого, вимагаючи впровадити персональне голосування.

Після розблокування 22 лютого було проведено одне пленарне засідання, після чого депутати пішли на перерву до 5 березня. !zn

Читайте також:

Янукович не може виступити в Раді через опозицію

Регіонали попередили, що "аристократичне блокування Ради довго тривати не може

Комуністи і "регіонали" вирішили залишити Раду опозиції

Азаров поскаржився, що опозиція заважає його конструктивній роботі