Янукович заперечує, що його привів до влади Лазаренко: Я йшов у команду Кучми

01 березня 13:59

Питання журналістки, чи був Янукович членом команди Лазаренка, викликало скандал на президентській прес-конференції.

 

Президент Віктор Янукович заявив, що пішов працювати у Донецьку обладміністрацію в якості члена команди екс-президента Леоніда Кучми. Про це він сказав під час прес-конференції у п'ятницю.

Перед цим Янукович розповідав про справу проти Юлії Тимошенко, згадавши про те, що вона була партнером Павла Лазаренка.

У відповідь на це журналістка Тетяна Чорновіл з місця намагалася запитати, чи був членом команди Лазаренка сам Янукович, бо під час його прем'єрства нинішній президент був призначений на керівні посади у Донецьку ОДА.

Виник скандал, і президентська охорона намагалася вивести Чорновіл із зали. Янукович попросив охорону її впустити у приміщення і сказав, що відповість журналістці.

"Ви це питання поставте президентові Кучмі, який на мене підписував цей указ. Це перше. Він відповість, чому він взяв мене на роботу в облдержадміністрацію, Леонід Данилович Кучма. Слава Богу, він живий, дай Бог йому здоров'я", - сказав Янукович.

"Я йшов тоді на роботу у команду президента Кучми. Ви ж знаєте, що всі адміністрацією призначаються. Якщо зробити велике уточнення, мене на роботу запросив Сергій Поляков, який був призначений губернатором, і він приїхав до мене, а я працював гендиректором, і в буквальному сенсі слова мене умовив", - заявив президент.

Янукович зазначив, що Поляков запросив його працювати заступником губернатора щодо промисловості і транспорту.

"Я, після співбесіди в адміністрації президента, пішов працювати. Через місяць або два мені запропонували бути першим заступником губернатора. От і вся історія, ніяких питань немає", - розповів він.

Зазначимо, Віктор Янукович забув згадати, що за часів президентства Леоніда Кучми всі кандидатури губернаторів на затвердження президентові подавав Кабінет міністрів.

Керівник корпорації "Індустріальний союз Донбасу" Сергій Тарута у своєму нещодавньому інтерв'ю виданню "Українська правда" також стверджував, що кандидатуру Януковича пролобіював Павло Лазаренко. !zn