Янукович забрав у Ставнійчук посаду у Венеціанській комісії і віддав її Ківалову

05 лютого 10:50

Замість Марини Ставнійчук представляти Україну у Венеціанській комісії тепер буде Сергій Ківалов.

 

Президент України Віктор Янукович провів ротацію членів українського представництва Європейської Комісії "За демократію через право" (Венеціанська Комісія). Відповідні укази глава держави підписав у понеділок, 4 лютого.

зокрема, президент звільнив від виконання обов'язків члена комісії Марину Ставнійчук, а також її заступника Сергія Ківалова у зв'язку із закінченням 4-річного терміну їхніх повноважень.

У той же час, Янукович знову делегував Ківалова представляти інтереси України у ВК, при цьому він займе місце Ставнійчук. Його заступником президент призначив народного депутата Володимира Пилипенка.

"Глава держави високо оцінив роботу Ставнійчук і Ківалова у Венеціанській Комісії та висловив їм вдячність за ефективну роботу", - йдеться в повідомленні прес-служби Януковича.

Нагадаємо, сьогодні Марина Ставнійчук займає посаду радника президента - керівника Головного управління з питань конституційно-правовий модернізації Адміністрації президента.

Як відзначили у прес-службі Януковича, у зв'язку з реорганізацією АП "планується розширення кола її повноважень". Зокрема, до сфери її відповідальності планується віднести роботу новоствореного управління щодо взаємодії з міжнародними організаціями та структурами Ради Європи. У компетенцію Ставнійчук входить робота Конституційної Асамблеї і Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства. !zn

Читайте також:

Стецьків не виключає, що Ставнійчук "використають і викинуть"

Ставнійчук: Чинна Конституція морально застаріла і потребує змін

Ставнійчук розповіла, що в АП хотіли б змінити Конституцію