Янукович взяв до уваги клопотання жінок-депутатів про помилування Тимошенко

18 квiтня 18:32

За весь час перебування Тимошенко у в'язниці Януковичу було направлено більше 100 різних клопотань про помилування.

 

Віктор Янукович взяв до уваги клопотання жінок - народних депутатів про помилування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яке передали в адміністрацію президента.

Як повідомляє президентська прес-служба, цей документ зареєстровано в адміністрації в установленому законодавством порядку.

Нагадаємо, що більше 20 народних депутатів-жінок підписали клопотання про помилуванняТимошенко.

У середу, 18 квітня, п'ятеро з них - Олександра Кужель, Марія Матіос, Людмила Денисова, Ірина Луценко і Лілія Гриневич - передали документ Віктору Януковичу через його адміністрацію.

"Юлія Тимошенко відбуває покарання за вироком у так званій "газовій" справі, з якої завершено всі судові процедури", - сказала Ірина Луценко.

Як нагадує прес-служба партії "Батьківщина", за весь час перебування Тимошенко у в'язниці Януковичу було направлено більше 100 різних клопотань про помилування екс-прем'єра.

Зокрема, 10 квітня 2013 року Українська Гельсінська спілка з прав людини звернувся до президента з клопотанням про помилування Тимошенко, у квітні 2012 року - глави християнських церков.

У березні 2012 року з аналогічним клопотанням до Януковича звернулися Герої України, представники української інтелігенції, письменники, художники, учені й відомі громадські та політичні діячі. !zn

Читайте також:

Тимошенко захистили від світу тонованими вікнами

20 опозиціонерок принесуть Януковичу клопотання про звільнення Тимошенко

Екс-президент Польщі Кваснєвський розраховує на помилування Тимошенко

У МОЗ не бачать необхідності в подальшому перебуванні Тимошенко в лікарні