Янукович вирушив до Росії на зустріч з Путіним

04 березня 10:34

Президенти Росії і України на зустрічі 4 березня будуть обговорювати питання взаємодії Києва з Митним союзом.

 

Президент Віктор Янукович 4 березня вирушив з робочим візитом до Російської Федерації. Про це повідомила прес-служба глави держави.

Планується, що під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним він обговорить комплекс питань російсько-українського співробітництва, насамперед в енергетичній, торгово-економічній і науково-технічній сферах.

Увага також буде приділятися виробленню взаємоприйнятного механізму взаємодії України з Митним союзом Росії, Білорусі і Казахстану.

Окрім того, Янукович і Путін розглянуть питання взаємодії в атомній енергетиці у контексті інтеграції атомних енергопромислових комплексів РФ і України згідно з меморандумом "Росатому" і Мінекономіки України, підписаним в Ялті 12 липня минулого року.

Очікується також, що Путін і Янукович обговорять забезпечення стійкої динаміки зростання економічного співробітництва.

Президенти РФ і України традиційно приділяють увагу просуванню культурно-гуманітарних зв'язків, у цій галузі мають стати великими подіями спільні святкування 1025-річчя Хрещення Русі (2013) і 200-річчя поета Тараса Шевченка (2014).

Нагадаємо, що останній візит Януковича до Моски відбувся ще 22 жовтня, за тиждень до парламентських виборів. Тоді президенти Росії і України говорили про газ. Ще Янукович бачився з Путіним 4-5 грудня - але вже в рамках засідання глав держав-учасниць СНД.

Попередня зустріч Януковича і Путіна, під час якої планувалося обговорення питання про Митний союз, була призначена у Москві на 18 грудня 2012 року. Але в останній момент її скасували. !zn

Читайте також:

Янукович хоче співпрацювати з Митним союзом у статусі спостерігача: Було б бажання партнерів

Підписувати документи Янукович і Путін не будуть - ще не про все домовилися

Путін заявив, що інтеграцію на пострадянському просторі не зупинити