Янукович вирішив припинити стеження за Тимошенко

22 лютого 12:55

Президент порадив представникам пенітенціарної служби зняти відео спостереження з екс-прем'єра Юлії Тимошенко, щоб нікого не дратувати.

 

Президент України Віктор Янукович вважає, що відеоспостереження за екс-прем'єром Юлією Тимошенко, яка відбуває тюремне покарання, слід ліквідувати. Про це глава держави заявив у прямому ефірі в рамках телепроекту "Діалог із країною" 22 лютого.

"Я думаю, що треба прибрати ці камери, щоб нікого не дратувати. Я думаю, що мене чують працівники установи", - заявив Янукович.

Раніше захисник екс-прем'єра Сергій Власенко заявляв, що у палаті Тимошенко і процедурній кімнаті встановлено відеокамери. "За її словами, в її палаті, і там, де проходять процедури, стоять три відеокамери. Хто за цим спостерігає і навіщо - незрозуміло", - сказав Власенко. "Відеозаписи в процедурній кімнаті й інших приміщеннях зроблені прихованими камерами відеоспостереження, які встановлені за особистим дорученням Януковича. Тепер факт наявності постійної прихованої відеозйомки доведено, і це ваш кримінальний злочин", - йдеться в тексті листа Тимошенко.

У свою чергу Державна пенітенціарна служба неодноразово заявляла, що відеоспостереження за екс-прем'єром ведеться виключно в рамках закону, камери встановлені тільки в її палаті і в коридорі, а в душі, маніпулятивній та інших приміщеннях ані прихованих, ані відкритих відеокамер не встановлено. Крім того, у ДПтСу стверджували, що за моніторами, куди вводяться результати відеоспостереження, працюють тільки жінки, в палаті екс-прем'єра присутній тільки персонал жіночої статі.

Нагадаємо, у кінці квітня в інтернеті з'явився відеоролик, на якому чоловік, схожий на екс-прем'єра, вільно пересувається камерою СІЗО. У партії "Батьківщина" його назвали фальшивкою. !zn

Читайте також:

МОЗ визначив: Тимошенко не потребує подальшого лікування у стаціонарі

Тимошенко заявила, що Янукович підглядає за нею у душовій і туалеті

Власенко обурений вимогою знімати штани перед побаченням з Тимошенко

Влада розповсюдила фальшиве ВІДЕО про Тимошенко - "Батьківщина"