Янукович виправдався перед ЄС: Наші чиновники звикли жити "по-старому"

08 лютого 12:13

Віктор Янукович пояснив Штефану Фюле недостатній прогрес в Україні консервативністю чиновників і політиків.

 

Критика з боку Євросоюзу була для України цілком очікуваною, оскільки деякі вітчизняні політики і чиновники продовжують жити "по-старому", заявив президент Віктор Янукович на зустрічі з європейським комісаром з питань розширення і Європейської політики сусідства Штефаном Фюле.

"Підводячи підсумки тієї роботи з модернізації нашої країни, ми самокритично дивимось на деякі напрямки, в яких нам не завжди вдається досягти мети", - визнав глава держави, цитує ЛІГАБізнесІнформ.

Зі слів Януковича, з деяких питань Україні потрібно досягати більшого прогресу, ніж є зараз. Але на шляху впровадження прийнятих законів стоять "природні перешкоди", що створюються чиновниками і політиками.

"Іноді на шляху імплементації прийнятих законів існують природні перешкоди - чиновники, політики, які звикли, як кажуть, жити по-старому. Тому реакція (з боку ЄС - прим.ред.) ця була цілком очікуваною", - сказав Янукович.

Він також нагадав, що підписання угоди про асоціацію з ЄС і зона вільної торгівлі залишаються пріоритетами для Києва до листопада 2013 року. Він висловив упевненість, що Україна продовжує розпочаті в 2010 році реформи, і що недоліки, виявлені в ході парламентських виборів, будуть усуватися.

Нагадаємо, в ході нинішнього візиту єврокомісар Фюле вельми стримано відгукнувся про той прогрес, якого досягло керівництво України на шляху євроінтеграції. Він не раз підкреслив, що відповідальність за інтеграцію лежить на керівництві України. !zn

Читайте також:

Місія Кокса-Квасьнєвського звинуватила пенітенціарну службу в дезінформації

Євросоюз підпише асоціацію з Україною після припинення політичних переслідувань

Євросоюз заявив, що Україна сама гальмує спрощення візового режиму