Янукович віддав юристам на перевірку закони, прийняті на виїзному засіданні

11 квiтня 14:56

Рішення про легітимність прийнятих законів на виїзному засіданні парламенту президент прийме тільки після експертної оцінки правознавців.

 

Президент України Віктор Янукович доручив юристам провести експертизу законопроектів, прийнятих на "виїзному" засіданні Верховної Ради, і має намір ухвалити рішення після експертної оцінки. Про це він сказав на зустрічі з колективом підприємства "Евері" у Миколаєві.

"Зараз прийняли закони, ви бачили - відокремилася більшість. Зараз від мене вимагають не підписувати закони. Я юристам, звичайно, дав завдання, щоб вони перевірили, чи все там як годиться, щоб бути впевненим, що ми там не вийдемо за межі законів, і потім рішенням суду вони не будуть скасовані", - сказав Янукович.

При цьому глава держави підкреслив, що не має права порушувати закони. "Після висновку експертів я ухвалю рішення", - сказав президент.

Нагадаємо, 4 квітня депутати більшості провели засідання в актовій залі комітету Верховної Ради, оскільки сесійну залу парламенту на вул. Грушевського було заблоковано опозиціонерами. Під час цього засідання було прийнято в остаточній редакції низку законів, а також близько десятка схвалено в першому читанні.

Спікер Ради Володимир Рибак вже підписав прийняті закони і направив на підпис главі держави.

У парламентській опозиції заявляють про нелегітимність прийнятих документів. У парламентській більшості, навпаки, переконані, що вони легітимні. !zn

Читайте також:

Янукович про розпуск Ради: Ми не такі багаті, щоб проводити постійно вибори

У ПР упевнені, що закони, прийняті на виїзній сесії, легітимні

Опозиція вимагає переголосувати закони, прийняті поза парламентом