Янукович розкритикував Кабмін за невиконання чиновниками законів у сфері реформ

02 квiтня 17:45

"У нас не те, що поодинокі, у нас випадки невиконання законів - всюди", - констатував президент і попередив, що має намір особисто проконтролювати виконання законів, для чого в регіони і міністерства будуть направлені перевіряючі, "яким випишу особисто інструкцію".

 

Президент України Віктор Янукович розкритикував Кабінет міністрів за незадовільну роботу щодо імплементації законодавства у сфері реформ.

"Скажіть, будь ласка, Миколо Яновичу, хто у вас займається і імплементацією ваших власних рішень і всіх законів? Я скажу відповідь - ви не ставили це питання ніколи ні для себе, ні для своїх підлеглих. Я запитаю у вас найближчим часом, як ви будете це робити",- сказав президент на засіданні Комітету економічних реформ у вівторок у Києві.

За його словами, у разі імплементування вже прийнятих законів була б зовсім інша картина".

"У нас не те, що поодинокі, у нас випадки невиконання законів - всюди", - констатував президент.

Глава держави закликав керівників відомств екзаменувати своїх підлеглих на предмет знання законів.

У той же час, Янукович назвав неприйнятним, коли чиновники користуються застарілими інструкціями. У зв'язку з цим глава держави вважає актуальним питання навчання кадрів.

"Замість цього вони (винуватці - ред.) не розлучаються з інструкціями 1978, 1968 року. Чому? Тому що вони себе комфортно почувають у цих інструкціях. Це не інструмент реформ, а це інструмент, як можна жити за рахунок цих інструкцій. А реформи знищують бюрократію і знищують корупцію. Тому вони будуть застосовувати їх якомога довше, і яка у такому разі імплементація? Їм треба прожити сьогодні, завтра, післязавтра", - підкреслив президент.

Янукович попередив, що має намір особисто проконтролювати виконання законів, для чого в регіони і міністерства будуть направлені перевіряючі, "яким випишу особисто інструкцію".

Президент також зазначив, що питання імплементації законодавства має бути на порядку денному уряду на першому місці. !zn

Читайте також:

Тільки 18% українців відчули "покращення" за Януковича

Янукович виявив чергові причини низького рівня реалізації реформ

Азарову доводиться відволікатися від реформ, щоб спростовувати неправду у ЗМІ

Янукович погрожує чиновникам звільненнями за неефективну боротьбу з корупцією

Азаров: Україна за рівнем ВВП знаходиться "десь в 1980 році"