Янукович пообіцяв шукати компроміс із Тимошенко і Луценком

21 лютого 14:10

На зустрічі з президентами Польщі та Словаччини Віктор Янукович висловив готовність "зробити кроки", щоб вирішити питання засуджених лідерів опозиції.

 

Віктор Янукович визнав, що компроміс щодо питання засуджених екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-глави МВС Юрія Луценка необхідно знайти найближчим часом.

"Торкаючись болючого питання Тимошенко, Луценка, я хотів би в черговий раз сказати, підтвердити: ми добре розуміємо, що це питання має вирішуватися в юридично-правовій площині", - сказав Янукович після закінчення переговорів з президентами Польщі та Словаччини у Віслі.

За його словами, в Україні "з великим розумінням" ставляться до труднощів і точки зору Європейського Союзу з цього питання.

"Розділяючи ці труднощі і тривогу, яка є в наших друзів, ми розуміємо, що досягнення компромісів і пошук рішень є одним з питань, які треба вирішити найближчим часом", - підкреслив президент.

- У ПР вважають, що Європа не вимагала від України звільнити Луценка і Тимошенко

Зі свого боку, польський президент Броніслав Коморовський заявив, що президент Янукович готовий "зробити кроки, щодо Юлії Тимошенко і Юрія Луценка".

Нагадаємо, Україна очікує подписатания угоди про асоціацію з Євросоюзом на саміті у Вільнюсі, який відбудеться в листопаді цього року.

Проте Євросоюз позначив необхідність виконання Україною низки умов, серед яких - вирішення питання вибіркового правосуддя. У зв'язку з цим ЄС неодноразово висловлював стурбованість висновком лідерів української опозиції Юлії Тимошенко і Юрія Луценка.

Раніше міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявляв, що українська влада не збирається заради підписання угоди про асоціацію з ЄС прийняти вимоги Заходу і звільнити Тимошенко і Луценка. !zn

Читайте також:

Україна не збирається звільняти Тимошенко заради угоди про асоціацію з ЄС

Справу Тимошенко обговорять на саміті Україна-ЄС

Місія Кокса-Квасьневського звинуватила пенітенціарну службу у дезінформації

Янукович виправдався перед ЄС: Наші чиновники звикли жити "по-старому"