Янукович пообіцяв розділити міністерства спорту, молоді та освіти

22 лютого 14:49

Президент визнав помилку об'єднання Міністерства молоді та спорту з Міністерством освіти.

 

Міністерство освіти науки, молоді і спорту буде розділено на два різних міністерства, заявляє президент України Віктор Янукович.

"Я зараз публічно кажу про те, що бачу великий недолік, який відбувся. Я визнаю ту помилку, коли ми об'єднали Міністерство спорту з Міністерством освіти. Я приймаю зараз рішення, і вперше я про це кажу - ми відокремимо спорт і молодь від освіти", - заявив Янукович в ході прямого телеефіру "Діалог із країною" у п'ятницю.

Як повідомлялося, у результаті проведення адміністративної реформи у грудні 2010 року, на базі Міністерства освіти і науки та Міністерства у справах сім'ї, молоді і спорту було утворено Міністерство освіти і науки, молоді і спорту. У рамках реорганізації цієї сфери президент створив Державну службу інтелектуальної власності та Державну службу молоді та спорту України.

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту з 2010 року очолює Дмитро Табачник.

Нагадаємо також, раніше екс-глава Міносвіти Станіслав Ніколаєнко у своїй статті "П'ять кроків назустріч освіті" у "Дзеркалі тижня. Україна" повідомив, що Громадська рада працівників освіти і науки України запропонувала розділити Міністерство освіти і науки, молоді та спорту на два відомства. !zn

Читайте також:

Ректор КПІ запропонував чітко розмежувати повноваження Міносвіти і вишів

Міносвіти перекрутило факти, пояснюючи відсутність у тестах Бандери і Шухевича

Табачника звинуватили у підробці законопроекту "Про вищу освіту"

Половина випускників вишів вважають, що в Україні немає жодного гідного університету