Янукович поки не думає про розпуск Ради, а " регіонали " не мають наміру розблокувати її силою

21 лютого 13:14

За словами регіоналів, Янукович стурбований станом справ у парламенті і зацікавлений у тому, щоб парламент запрацював і щоб депутати в процесі переговорів знайшли консенсус в цьому питанні.

 

Президент України Віктор Янукович стурбований ситуацією, що склалася в парламенті, але поки не має наміру його розпускати, стверджують у Партії регіонів.

"На початку блокування (парламенту) у нас була зустріч з президентом і телефонна розмова. Президент стурбований станом справ у парламенті і президент зацікавлений у тому, щоб парламент запрацював і щоб ми в процесі переговорів знайшли консенсус у цьому питанні", - сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу в четвер, 21 лютого.

Він зазначив, що голова Верховної Ради Володимир Рибак у четвер розмовляв з президентом, і глава держави підтвердив свою точку зору. На думку Єфремова, поки Янукович не налаштований розпускати парламент.

"Як мені здається, в цьому напрямку він поки не думає, бо немає такого прецеденту", - сказав лідер фракції Партії регіонів.

Він також повідомив, що представники його політичної сили не будуть силою розблоковувати парламент і після проведення саміту Україна-ЄС 25 лютого.

"Ми не маємо наміру застосовувати найближчим часом будь-які силові дії... Про це повідомили нашим колегам, про це офіційно повідомляємо вам", - сказав Єфремов, відповідаючи на питання, чи розглядається варіант силового розблокування парламенту після проведення саміту Україна-ЄС.

"Це стосується і дати 25 лютого, і після 25 лютого. Буде 27, 28 лютого. Взагалі це не робочі дні в парламенті. Тому що, згідно з графіком роботи, депутати працюватимуть в округах", - зазначив лідер парламентських регіоналів.

Як повідомлялося, опозиція 5 лютого заблокувала парламент, вимагаючи введення персонального голосування депутатів. Друга сесія Верховної Ради 7-го скликання досі не відкрилася. !zn

Читайте також:

Регіонали відмовилися від переговорів: Ми йдемо додому, а вони нехай блокують

Тягнибока вже нудить від безглуздих переговорів з регіоналами

Кличко поскаржився на тиск влади

Ганна Герман пообіцяла поставити опозицію на місце і за годину навести лад