Янукович підпише закони, прийняті парламентською більшістю на Банковій

05 квiтня 14:01

В адміністрації президента вважають, що голосування депутатів поза стінами парламенту не є протизаконним.

 

Президент Віктор Янукович підпише прийняті парламентською більшістю на "виїзному" засіданні закони в разі їхнього надходження в адміністрацію президента в установленому законом порядку. Про це 5 квітня повідомив заступник голови адміністрації президента Сергій Ларін.

"Якщо будуть президентові України надіслані законодавчі акти в законному порядку, якщо не буде зауважень до цих законопроектів, то президент підпише ці закони. Тобто це справа Верховної Ради, справа депутатів", - сказав він на брифінгу у п'ятницю в Києві.

Як повідомлялося, у четвер депутати більшості провели засідання в актовій залі комітету Верховної Ради, оскільки сесійну залу парламенту на вул.Грушевського було заблоковано опозиціонерами. Під час засідання депутати прийняли понад 20 законів.

В опозиції наполягають, що голосування депутатів поза Верховною Радою суперечить Конституції, а також стверджують, що насправді у регіоналів не було навіть кворуму.

Опозиційні парламентські фракції вимагають переголосувати закони, прийняті більшістю 4 квітня на "виїзному" засіданні на Банковій. Між тим, у Партії регіонів заявляють, що голосування на Банковій було законним. !zn

Читайте також:

Опозиція вимагає переголосувати закони, прийняті поза парламентом

Партія регіонів розраховує вирішити конфлікт у Раді без втручання Януковича

Якщо опозиція не розблокує Раду, регіонали будуть збиратися поза стінами парламенту