Янукович підписав закони, прийняті "виїзною" Радою

19 квiтня 17:36

Після рішення ВАСУ про те, що засідання 4 квітня було правомочним, президент підписав низку законів, ухвалених на Банковій.

 

Президент України Віктор Янукович у п'ятницю, 19 квітня підписав низку законів, ухвалених народними депутатами 4 квітня в актовому залі парламентських комітетів на вулиці Банкової у Києві.

Зокрема, на офіційному інтернет-сайті глави держави повідомляється, що Янукович підписав закон № 163-VII "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо визначення деяких доходів бюджету", закон № 164-VII "Про внесення змін у додаток № 3 до закону України "Про державний бюджет України на 2013 рік" і закон № 181-VII "Про внесення змін у закон України "Про державний бюджет України на 2013 рік".

Крім цього глава держави підписав прийнятий 2 квітня на засіданні Верховної Ради закон № 159-VII "Про приєднання України до Протоколу проти незаконного виготовлення і обігу вогнепальної зброї, його складових частин і компонентів, а також боєприпасів до неї, що доповнює Конвенцію Організації Об'єднаних Націй проти транснаціональної організованої злочинності".

Як повідомлялося, провладні депутати провели 4 квітня засідання парламенту поза межами сесійної зали Верховної Ради, в будівлі комітетів на вулиці Банковій 6/8, на якому ухвалили близько 20 законів.

Опозиція закликала спікера Володимира Рибака і президента не підписувати закони, ухвалені на засіданні поза стінами парламенту, посилаючись на незаконність проведення такого засідання.

12 квітня ВАСУ прийняв рішення про те, що засідання 4 квітня було правомочним. !zn

Читайте також:

Як Януковичу вдалося легалізувати засідання "напівради" на Банковій

Регіонали пояснили, чому на "виїзному" засіданні Ради вистачило голосів, а на звичайному - ні

Юрист подав до суду на Раду через засідання на Банковій

Міністр юстиції Лавринович упевнений, що Рада не працює з вини виборців