Янукович підписав п'ять прийнятих Радою в четвер одіозних законів

16 сiчня 22:04

Президент схвалив закон Олійника-Колесніченка, закон про спрощення зняття недоторканності з депутатів, закон про відеофіксацію порушень ПДР, закон про відповідальність за скоєння правопорушень під час проведення футбольних матчів і закон про заочне кримінальне провадження.

 

Президент України Віктор Янукович підписав п'ять законів, прийнятих Верховною Радою в четвер, 16 грудня. Про це ZN.UA повідомило джерело в патронатній службі президента.

Йдеться про закон "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян" (автори - регіонали Володимир Олійник і Вадим Колесніченко), закон про зміни до регламенту Верховної Ради (щодо спрощення процедури зняття недоторканності з депутатів), закон "Про відповідальність за адміністративні правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі", закон щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів і закон про внесення змін у Кримінальний процесуальний кодекс щодо заочного кримінального провадження.

Разом з тим, як повідомив ZN.UA високопоставлене джерело в Партії регіонів, "95% депутатів з фракції самі не знали, за що вони голосують". Того ж невеликій кількості членів фракції, які запитували голови Ради Володимира Рибака про доцільність їх голосування, спікер відповів, що на прийнятті цих законів наполягав президент при особистій зустрічі.

У четвер більшість у Верховній Раді ухвалила низку законів без обговорення і без участі депутатів від опозиції, голосами членів фракцій Партії регіонів, КПУ, а також деяких позафракційних.

За частину цих законів голосували одразу за основу і в цілому, і без електронної системи - підняттям рук.

Опозиція вже назвала голосування в Раді "державним переворотом". !zn

Читайте також:

Опозиція внесла до Ради проекти постанов про скасування прийнятих 16 січня законів

Опозиція назвала події в Раді 16 січня "чорним четвергом"

Медіа-організації закликають Януковича ветувати закон, яким запроваджується цензура

За DDoS-атаки на сайти державних органів влади будуть саджати у в'язницю мінімум на два роки