Янукович переніс контрактну армію на невизначений термін

15 лютого 10:41

Рішення про терміни переходу на контрактну армію буде прийнято пізніше, заявив Янукович, який обіцяв зробити це ще в 2011 році.

 

Для ефективної реалізації завдання переходу на контрактну армію необхідно здійснити ряд заходів з підвищення конкурентоспроможності військової служби. Про це президент України Віктор Янукович повідомив в інтерв'ю журналу "Україна і світ. Глобальний порядок денний 2013", створеному у співпраці The New York Times News Service & Syndicate і газети "Сегодня", повідомляє президентська прес-служба.

"Необхідно запровадити механізми мотивації для залучення молодих людей на військову службу за контрактом і продовження ними контрактів на наступні періоди", - заявив Янукович. Серед таких він назвав забезпечення військовослужбовців житлом, гідне грошове утримання, можливість отримання вищої освіти під час проходження військової служби за рахунок держави і повноцінну бойову (спеціальну) підготовку.

"Вирішивши ці та ряд інших завдань, ми створимо умови для стовідсоткового комплектування армії військовослужбовцями за контрактом. Тому остаточне рішення про терміни переходу буде прийматися з урахуванням можливостей держави з виконання зазначених завдань", - сказав президент.

Як повідомлялося, начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Володимир Замана, заявив, що Міноборони має намір востаннє провести призов на строкову службу в армію восени 2013 року.

Нагадаємо, що в шостому пункті передвиборчої програми Януковича в 2010 році було записано: "Гарантую перехід на контрактну армію з 2011 року". !zn

Читайте також:

Міноборони анонсувало останній призов в українську армію

Міноборони визначиться з планами переведення армії на контракт вже в січні

У Генштабі запланували через рік скасувати призов на військову службу

Янукович пообіцяв виконати свою передвиборчу обіцянку