Янукович не буде виступати в Раді через образи опозиції

25 березня 12:26

Президент відвідував би Верховну Раду України, якщо б депутати від опозиції в залі поводилися цивілізовано.

 

У Партії регіонів заявляють, що виступ президента України Віктора Януковича у Верховній Раді, як того вимагає опозиція, неможливий.

У п'ятницю в парламенті уряд Миколи Азарова відповів на запитання народних депутатів. Найбільше невдоволення парламентаріїв викликала міністр соціальної політики Наталія Королевська, що звинуватила опонентів у спробах ввезти на територію України контрабанду під виглядом гуманітарної допомоги.

Представники опозиції незадоволені відповідями прем'єра і вирішили викликати до парламенту Президента Віктора Януковича. "Ви (Микола Азаров - ред.) ні на що не впливаєте у країні! У країні має вплив тільки Президент Янукович. І тому опозиція, згідно з законом і Конституцією, хоче побачити главу держави. У нас до нього питання, а не до цих хлопців з уряду!", - резюмував Арсеній Яценюк. Микола Азаров тим часом, потиснувши руку спікеру Володимиру Рибаку і його заступникам Ігорю Калєтніку (Компартія) і Руслану Кошулинському (Свобода), спокійно вийшов із зали, пише "Коммерсант-Украина".

У Партії регіонів назвали нездійсненною вимогу опозиції про особистий виступ Віктора Януковича в сесійній залі. "Президент прийде у парламент, коли це буде парламент, а не цирк, де є образи і вигуки!", - заявив народний депутат від ПР Володимир Олійник.

Нагадаємо, Янукович готує щорічне послання до Верховної Ради, проте його приїзд до парламенту малоймовірний.

У минулому 2012 році Президент України не виступав у Раді. Його звернення депутати побачили у відеозаписі. !zn

Читайте також:

Янукович ігнорує Раду через невихованих депутатів, - Єфремов

Діяльність Януковича не підтримують понад 50% українців

Янукович не буде виступати в Раді: звіт занадто великий

Опозиція готова розблоковувати парламент заради Януковича