Янукович не буде виступати у Раді: звіт занадто великий

18 березня 10:05

Президенту не обов'язково бути присутнім у парламенті для надання звіту з економічної та політичної ситуації у країні.

 

Віктор Янукович не обов'язково повинен особисто представляти Верховній Раді своє щорічне послання. Про це заявив спікер парламенту Володимир Рибак.

"Президент повинен до 31 березня направити послання до Верховної Ради про зовнішню і внутрішню політику. У мене була на цьому тижні розмова з Віктором Федоровичем. Матеріали підготовлені, він дуже серйозно працює над цим документом. Але це не значить, що він повинен бути у парламенті", - сказав він.

На питання, чи може представник президента зачитати звернення, голова парламенту відповів: "Не треба зачитувати - воно велике. Його буде роздано всім депутатам, і депутати будуть працювати в рамках своїх компетенцій, використовуючи матеріал, який там є".

Раніше лідер "УДАРу" Віталій Кличко звернувся до Януковича з письмовою вимогою прийти на пленарне засідання Верховної Ради і відповісти на питання, які цікавлять суспільство.

У свою чергу заступник голови Верховної Ради Ігор Калєтнік зазначив, що президент не зобов'язаний бути присутнім у парламенті на вимогу опозиції.

6 березня представник Януковича в парламенті, регіонал Юрій Мірошниченко заявив, що виступ президента буде залежати від ситуації в парламенті, оскільки останнім часом часте блокування ускладнює нормальну роботу Ради. Але вже на наступний день він сказав, що Янукович не прийде в Раду, оскільки не спілкується з людьми, які його ігнорують.

Нагадаємо, що минулого року Янукович також не виступав в Раді з щорічним посланням нібито через великий обсяг доповіді, яку важко читати. !zn

Читайте також:

Опозиція і влада обмінялись вимогами щодо розблокування Ради

Опозиція готова розблокувати парламент заради Януковича

Кличко вимагає від Януковича звіту перед депутатами