Янукович і Путін "довірливо" обговорять газ та Митний союз

01 березня 16:45

Зустріч Януковича і Путіна 4 березня відбудеться віч-на-віч. Спілкуватися зі ЗМІ президенти не вийдуть.

 

На зустрічі 4 березня президенти України і Росії Віктор Янукович і Володимир Путін зроблять акцент на газовому співробітництві та обговорять питання інтеграції на пострадянському просторі. У Кремлі очікують, що відбудеться "довірливий контакт" віч-на-віч. Після зустрічі до пресі президенти не вийдуть.

"Ми виходимо з того, що головним чином це буде спілкування віч-на-віч голів держав. Вони обговорять двосторонні відносини з акцентом на газові справи, на енергетику", - повідомив речник глави російської держави Дмитро Пєсков.

За його словами, також лідери мають намір обмінятися думками щодо різних інтеграційних процесів".

"Як ви знаєте, нещодавно у наших українських колег були контакти з Європейським союзом (саміт Україна-ЄС відбувся 25 лютого), а Росія послідовно йде, набираючи темпи, з шляху інтеграції в рамках Митного союзу (РФ, Казахстану і Білорусі) та ЄЕП (Єдиного економічного простору)", - зазначив речник.

Він ще раз звернув увагу, що підписання за підсумками візиту українського президента будь-яких документів не очікується.

"Головне, що ми очікуємо - це те, що відбудеться насичений довірливий контакт двох президентів", - сказав Пєсков.

Він також повідомив, що прес-конференції президентів не планується, щоб "більше часу було відведено на спілкування".

Нагадаємо, що останній візит Януковича в Москву відбувся ще 22 жовтня, за тиждень до парламентських виборів. Тоді президенти Росії і України говорили про газ. Ще Янукович бачився з Путіним 4-5 грудня - але вже в рамках засідання голів держав-учасниць СНД.

Попередня зустріч Януковича і Путіна, під час якої планувалося обговорення питання про Митний союз, була призначена у Москві на 18 грудня 2012 року. Але в останній момент її скасували. !zn

Читайте також:

Янукович хоче співпрацювати з Митним союзом в статусі спостерігача: Було б бажання партнерів

Україна хоче співпрацювати з МС, не порушуючи свої міжнародні зобов'язання, - Янукович

Євросоюз знову нагадав Україні про умови підписання Угоди про асоціацію

Путін заявив, що інтеграцію на пострадянському просторі не зупинити