Янукович доручив скоротити терміни видачі закордонних паспортів до 20 днів

15 березня 18:34

Президент доручив скоротити до 20 робочих днів максимальний термін оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

 

Президент України Віктор Янукович доручив до грудня 2013 року скоротити максимальний термін оформлення паспорта громадянина України до 10 робочих днів і максимальний термін оформлення паспорта для виїзду за кордон до 20 робочих днів. Про це йдеться в національному плані дій на 2013 рік з впровадження програми економічних реформ на 2010-2014 роки. "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава", затвердженому указом глави держави від 12 березня 2013 року №128/2013.

Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову, Міністерству внутрішніх справ і Державній міграційній службі скоротити до 10 робочих днів максимального строку оформлення паспорта громадянина України вперше або в разі його обміну.

Крім того, президент доручив скоротити до 20 робочих днів максимальний термін оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

"Встановлення можливості термінового оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон на термін до семи робочих днів за умови сплати подвійного розміру державного мита (адміністративного збору) і незалежно від місця проживання", - говориться в документі.

Також уряд за сприяння Державіаслужби України та Державної інспекції з безпеки на морському і річковому транспорті (Укрморречинспекции) повинен забезпечити оформлення і видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактними електронним носієм і можливістю внесення в нього основних і додаткових біометричних даних.

Розробка і внесення на розгляд Верховної Ради проекту закону про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо визначення вичерпного переліку підстав і встановлення порядку отримання в передбачених законом випадках від певних державних органів інформації про склад сім'ї особи повинні відбутися до червня 2013 року. !zn

Читайте також:

Введення біометричних паспортів поки відкладається - немає грошей

В Україні почали діяти біометричні паспорти

Для в'їзду в Росію українцям незабаром знадобляться закордонний паспорт і медична страховка

У Миколаєві, щоб отримати закордонний паспорт без накрутки, треба заходити з відеокамерою