Янукович доручив Азарову зайнятися роздержавленням друкованих ЗМІ

22 березня 12:52

Азаров до 5 квітня повинен забезпечити прискорення доопрацювання проекту закону про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ і подати його Януковичу для внесення на розгляд Ради як невідкладний.

 

Віктор Янукович підписав доручення прем'єр-міністру Миколі Азарову про роздержавлення друкованих засобів масової інформації. Текст документа розміщений на офіційному сайті глави держави.

За інформацією, мета доручення - виконання зобов'язань України перед Парламентською Асамблеєю Ради Європи щодо роздержавлення друкованих ЗМІ, заснованих органами державної влади, органами місцевого самоврядування, а також "подальшого впровадження європейських стандартів у цій сфері".

Таким чином, Азаров до 5 квітня повинен забезпечити прискорення доопрацювання за участю Національного союзу журналістів, професійних об'єднань, трудових колективів редакцій проекту закону про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ і подати його президентові для внесення на розгляд Верховної Ради як невідкладний".

Нагадаємо, у вересні 2012 року Янукович прогнозував, що при реформуванні державних і комунальних друкованих ЗМІ їхнє майно буде передаватися трудовим колективам на безоплатній основі.

"Відповідний закон передбачатиме поетапне реформування державної і комунальної преси на принципах добровільності, участі трудових колективів у визначенні долі видань, безоплатної передачі майна таким колективам і збереження соціальних гарантій для журналістів реформованих видань", - сказав Янукович, виступаючи на церемонії відкриття 64-го всесвітнього газетного конгресу і 19-го всесвітнього форуму редакторів 3 вересня у Києві.

Тоді ж президент запевнив, що в найближчому майбутньому держава створить сприятливі економічні умови для ринку друкованих видань.

Крім того, Янукович відзначив, що уряд завершує роботу зі створення в Україні громадського телебачення і заявив, що завершується розробка відповідного законопроекту. !zn

Читайте також:

Покарання за наклеп планую вводити тільки після оцінки експертів, - Чепак

Янукович назвав недостатність свободи слова в Україні помилковим стереотипом

Азарову доводиться відволікатися від реформ, щоб спростовувати неправду в ЗМІ

Половину політичної реклами в Україні розміщують нелегально