Якщо Тимошенко не буде лікуватися, її переведуть з лазарету назад у камеру

12 грудня 08:23

У випадку, якщо екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко надалі продовжуватиме скаржитися на біль у спині, але при цьому не докладатиме ніяких зусиль до свого одужання, її буде переведено в камеру для відбування покарань. Про це заявив голова Державної пенітенціарної служби Олександр Лісіцков.

 

«Якщо людина не буде лікуватися, то її потрібно або перевести в камеру, або тримати під вартою. А не займати місце у лазареті», - сказав він.

При цьому О.Лісіцков підкреслив, що питання про подальше місцеперебування екс-прем'єра керівництво СІЗО розгляне на наступному тижні.

У той же час, у СІЗО, як і раніше заявляють, що побоюватися за здоров'я Ю.Тимошенко не слід. «Все, що потрібно, їй роблять. А не видужує Тимошенко лише тому, що сама цього не хоче. Дев'ять разів вона відмовлялася від проведення медичного огляду, не здає кров на аналізи», - каже керівництво ізолятора.

Зі свого боку, адвокати екс-прем'єра відзначають, що вона як і раніше практично не встає. Вони стверджують, що минуло вже два тижні, як Ю.Тимошенко з болями у спині було поміщено до лазарету Лук'янівського СІЗО, проте лікування досі не приносить дієвих результатів.

Захисник Ю.Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко висловив обурення планами переведення його підзахисної до звичайної камери, поки вона не одужала. «Тобто «переселення» ніяк не пов'язане з одужанням. Це що за надзвичайний цинізм?», - підкреслив він.

За словами фахівців, призначене екс-прем'єру лікування недостатнє і такий підхід до її лікування може призвести до негативних наслідків. Виписані Ю.Тимошенко ліки знімають біль і набряки, а їй потрібен курс фізіотерапії (магнітотерапія, ультразвукова терапія, електрофорез), для якого необхідна спеціальна апаратура, яка, за даними Державної пенітенціарної служби, у Лук'янівському СІЗО відсутня.