Яценюк викрив у Чернівцях незаконне стеження за собою

30 березня 18:30

За лідером фракції "Батьківщина" вели зовнішнє спостереження дві машини. Одну вдалося зупинити, опозиція викликала міліцію.

 

Незаконне зовнішнє спостереження велося за одним з лідерів опозиції Арсенієм Яценюком у Чернівцях, де 30 березня пройшла акція "Вставай, Україно!", повідомила прес-служба "Батьківщини".

За даними прес-служби, повертаючись після запису програми на студії ТВА, Яценюк помітив дві машини, які вели за ним зовнішнє спостереження.

Він записав номер однієї з машин і подзвонив Геннадію Москалю, щоб перевірити номер. Як виявилося, цей номер на обліку не стоїть.

"За наявною інформацією, автомобіль належить службі зовнішнього спостереження СБУ", - повідомила прес-служба.

Разом з групою народних депутатів одне авто вдалося зупинити, другий автомобіль зник.

Опозиціонери зробили заяву про скоєння кримінального злочину і викликали наряд міліції.

"Після приїзду міліції особи, що знаходилися в машині, вийшли, і було чутно, як ведуться радіопереговори", - зазначили в "Батьківщині".

За даними прес-служби, у цих осіб були виявлені засоби прихованої зв'язку, які знаходилися в робочому режимі. У салоні машини правоохоронці виявили також фотоапаратуру і засоби стаціонарного і переносного зв'язку з інвентарними номерами державної установи.

Всі зроблені на фотоапаратуру записи були знищені до приїзду міліції, зазначили в партії.

В багажнику автомобіля співробітники міліції також виявили три комплекти номерних знаків не з чернівецького регіону. Ці номери, як з'ясувалося, в картотеках МВС не значаться. !zn

Читайте також:

Регіонали сподіваються на дружбу з "яструбом" Яценюком

Турчинов: Депутатам від опозиції погрожують за вказівкою Януковича

У ПР вважають акцію "Вставай, Україно!" передвиборною кампанією Яценюка

Шуфрич оголосив Яценюка загрозою національної безпеки