Яценюк стверджує, що Льовочкін вже написав для КС рішення щодо виборів у Києві

21 березня 12:36

В опозиції вважають, що рішення Конституційного суду щодо виборів у столиці готується на Банковій. Всього є два варіанти.

 

Керівник фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк стверджує, що Адміністрація президента вже підготувала рішення Конституційного Суду про вибори у Києві.

"Рішення вже готове. Льовочкін (Сергій Льовочкін - голова АП - прим. ред.) його написав. Залишилося передати його до Конституційного Суду", - сказав Яценюк журналістам у Верховній Раді.

За його словами, Банкова обирає між двома варіантами рішення щодо київських виборів

"Перший варіант - це скасування виборів через Конституційний Суд, який скаже, що такі вибори повинні відбутися у 2015 році. Другий варіант - це призначення виборів мера, який працюватиме лише до 2015 року", - вважає один із лідерів опозиції.

- Верховна Рада провалила голосування за вибори в Києві

На пленарному засіданні 21 березня Верховна Рада провалила голосування за призначення виборів у Києві 2 червня. Відповідний проект постанови, внесений опозицією, підтримали тільки 179 депутатів при мінімально необхідних 226.

У Партії регіонів пропонують голосувати проект тільки у першому читанні, а потім чекати рішення Конституційного суду.

Нагадаємо, звернення до КС з проханням роз'яснити, як проводити київські вибори і в які терміни, 48 депутатів-регіоналів направили 19 березня. Рішення повинно бути оголошено через три тижні. !zn

Читайте також:

Опозиція погрожує з 2 червня заблокувати Київраду, якщо не відбудуться вибори

Соцопитування показало відсутність у Кличка конкурентів на виборах мера Києва

Регіонали будуть чекати три тижні рішення Конституційного суду щодо виборів в Києві

Верховна Рада призначила позачергові вибори у Василькові та Алчевську