Яценюк стурбований відсутністю Кличка на спільних акціях опозиції

18 березня 18:43

Голова фракції "Батьківщина" заявив, що почати акцію "Вставай, Україно!" лідери опозиції вирішили втрьох, і висловив сподівання, що це рішення буде виконуватися також втрьох.

 

Рішення про проведення акції "Вставай, Україно!" приймалося утрьох - Арсенієм Яценюком, Олегом Тягнибоком і Віталієм Кличком. Про це розповів лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк в інтерв'ю "Українській правді" після опозиційного маршу в Львові.

Коментуючи відсутність на акціях протесту лідера партії "УДАР" Віталія Кличка, він заявив, що "ми спеціально підлаштовували дати акцій під те, щоб Віталій повернувся - перенесли дату першої акції в Вінниці з середи на четвер, але напевно у Віталія виникли складності".

"Він (Кличка) у вівторок написав мені повідомлення, що буде відсутній в Україні. Я думаю, у понеділок ми побачимося, і буде можливість порозмовляти", - зазначив Яценюк.

Голова фракції "Батьківщини" відмовився розцінювати такий крок Кличка, проте уточнив, що "рішення про акції приймалося нами утрьох - мною, Олегом Тягнибоком і Віталієм Кличком". "Сподіваюся, що це рішення буде виконуватися утрьох", - зазначив він.

"Наприклад, добре, що за кілька годин перед акцією "УДАР" все-таки приєднався до маршу і мітингу в Вінниці. Думаю, що просто Віталія в Києві не було і не дійшла вчасно команда. Вони - наші партнери, і на мітингах народні депутати від "УДАРу" завжди мають можливість виступити", - уточнив Яценюк.

"Якщо ми дійсно щирі в тому, що не просто боремося за президентський офіс - це занадто дрібно, а хочемо змінити країну, то всім нам треба усвідомити одну просту істину: ніхто з цієї четвірки не виграє президентські вибори в самоті. Ніколи, ні за яких обставин! Виграємо тільки тоді, коли три опозиційні сили будуть єдині, і це освятить Юлія Тимошенко, або вона сама візьме безпосередню участь у цих виборах", - пояснив свою позицію щодо Кличка опозиціонер.

Як відомо, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко не був присутній ні на одному мітингу опозиції: в Вінниці, Ужгороді та Львові. !zn

Читайте також:

Негода не дозволила опозиції провести в Ужгороді мітинг у рамках акції "Вставай, Україно!"

Серед опозиції у Кличка - найвищі шанси перемогти Януковича в другому турі

Менше третини українців готові виходити на акції протесту