Яценюк сподівається, що саміт з ЄС вирішить проблему з Тимошенко

07 лютого 18:33

Лютневий саміт Україна-ЄС допоможе вирішити проблеми в двосторонніх відносинах з ЄС і всередині України, переконаний Яценюк.

 

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" сподівається, що саміт Україна-ЄС вирішить питання політичних переслідувань, зокрема, Юлії Тимошенко. Про це він сказав під час зустрічі комісара ЄС з розширення і Європейської політики сусідства Штефана Фюле у Верховній Раді України з керівництвом ВР, головами фракцій і комітетів парламенту.

Яценюк зазначив, що "проведення саміту Україна-ЄС є ще одним кроком для того, щоб вирішити наші проблеми в двосторонніх відносинах з ЄС і також вирішити проблеми всередині України, в тому числі питання політичних переслідувань і, зокрема, Тимошенко".

Яценюк також висловив сподівання, що під проектом заяви щодо європейських прагнень України, крім всіх опозиціонерів, поставлять підписи і "наші політичні опоненти - Партія регіонів". Він вважає, що проект заяви "збере більше 400 підписів народних депутатів".

Він відзначив необхідність проведення саміту Україна-ЄС. "Ми як опозиція впевнені, що, раніше чи пізніше, Україна буде членом ЄС", - зазначив Яценюк. !zn

Читайте також:

Яценюк розраховує сидіти в одній колонії з Тимошенко

"Батьківщина" не хоче поспішати з підтримкою Яценюка

Опозиція докладе всіх зусиль для того, щоб відправити Тимошенко за кордон