Яценюк повідомив про відсутність стабільної більшості в регіоналів

11 сiчня 21:47

Регіонали ледве можуть проводити свої рішення в Раді за рахунок голосів мажоритарників, проте буде важко пояснити своє голосування виборців.

 

Партія влади не має стабільної більшості - це один з підсумків першої сесії нової Верховної Ради, заявив під час брифінгу у Верховній Раді після закінчення парламентської сесії голова фракції "Батьківщина" , повідомляє прес-служба партії "Фронт змін".

"Їм (регіоналам) знадобилося кілька днів для того, щоб зібрати всього-навсього 231 голос. Голоси для призначення керівника НБУ, на жаль, дали мажоритарні депутати. Думаю, їм буде складно відповідати в своїх округах на питання тих сотень тисяч українців, які за них голосували, чому вони проголосували за людину, яка пропонувала ввести 15-відсотковий податок на продаж іноземної валюти", - підкреслив він.

Він зазначив, що за рішення про призначення голови Національного банку було віддано лише 231 голос завдяки жорсткій вимозі опозиції з приводу особистого голосування.

Голова фракції "Батьківщина" також нагадав, що Європейський суд з прав людини виніс рішення про відновлення Олександра Волкова на посаді судді Верховного суду України, і однією з причин було названо "кнопкодавство" у Верховній Раді: "Навіть Європа вже визнала неконституційним "кнопкодавство" в стінах українського парламенту".

Яценюк назвав досягненням для України те, що опозиції вдалося домогтися включення до порядку денного постанови про європейської інтеграції України. "Те, що сьогодні і опозиція, і завдяки нашій наполегливості - влада проголосувала за внесення єдиного спільного проекту постанови про європейські інтеграції України, є досягненням для українців і в цілому для України. Тому що це питання безвізового режиму для українських громадян, це питання економічних реформ і прогресу в країні".

Він заявив, що опозиція буде надалі наполягати на ухваленні рішень з приводу зміни кримінального законодавства. За його словами, не підтримавши законопроект про декриміналізацію статей Кримінального кодексу, за якими засуджено не лише Юлія Тимошенко і Юрій Луценко, а ще тисячі українців", Партія регіонів відмовилася зробити український кримінальний закон Європейським": "Партія регіонів говорить одне, а робить, як завжди, інше. Вони протягом двох років обіцяли привести українське кримінальне законодавство до європейських стандартів і обіцяли главам іноземних держав, що український Кримінальний кодекс буде змінений і Тимошенко і Луценко, як і тисячі українців, не будуть страждати від кримінального переслідування. Ми надалі будемо наполягати на прийнятті рішень щодо зміни кримінального законодавства", - підкреслив він.

Яценюк також зазначив, що за підписом керівників трьох фракцій: "Батьківщина", "Свобода" і "УДАР", - до парламенту було внесено спільний проект закону про амністію в 2013 році, "який звільнить тисячі українців, які страждають від незаконного кримінального переслідування, а також дасть можливість звільнити Юлію Тимошенко і Юрія Луценка". !zn

Читайте також:

Рада відклала євроінтеграцію на наступну сесію

Рада пішла на канікули до 5 лютого

Опозиції не вистачило голосів, щоб звільнити Тимошенко і Луценка

Опозиція нарахувала в регіоналів 14 дублікатів карток