Яценюк переклав провину за економічний занепад на терористів

20 серпня 14:23

Бойовики цілеспрямовано б'ють по найбільш важливим об'єктам української інфраструктури: шахтам, по електростанціям. За підрахунками Яценюка, збиток від бойових дій може досягти 8 млрд дол.

 

Координовані з Росії бойовики знищують інфраструктуру на Донбасі, через що Україна зазнає багатомільярдних збитків. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Мати працюючу економіку і здоровий фінансовий сектор у сучасних умовах вкрай складно, коли в країні йде війна, яку підтримують терористи з Російської Федерації, ми щодня втрачаємо наш економічний потенціал", - підкреслив він.

"За нашими даними, терористи, вогонь яких коригується з боку Росії, точково б'ють по найбільш важливим об'єктам української інфраструктури - по шахтам, по електростанціям, по ТП, електромережам, залізницям, мостам, комунікаціям і по інфраструктурі. Щохвилини навмисно завдають мільйонного збитку Україні", - заявив Яценюк.

Прем'єр-міністр зазначив, що це сплановані акції для того, щоб задушити економіку України. "Росія усвідомлює, що на відбудову Донбасу вже будуть іти не мільярди гривень, а мільярди доларів, які десь треба брати", - підкреслив Яценюк.

"Незважаючи на складну ситуацію, ми продовжуємо співпрацю з МВФ, Світовим банком та іншими кредиторами. Саме вони дають оцінку реформам. Уряд очікує таку оцінку 29 серпня під час засідання Ради директорів МВФ. Якщо 29 числа МВФ ухвалить рішення про виділення траншу у розмірі 1,4 млрд дол. США, це означає, що ми рухаємося в правильному напрямку", - сказав він.

При цьому він зазначив, що швидкість і глибина реформ не задовільні, але той поступ, який є, дає можливість сподіватися на стабілізацію, коли в країні буде мир.

Раніше Яценюк неодноразово заявляв про те, що збиток від бойових дій може досягти 8 млрд дол. !zn