Яценюк і Кличко назвали позбавлення Власенка мандата спецоперацією зі знищення опозиції

06 березня 18:02

Позбавлення Власенка депутатського мандата має критичні наслідки для системи парламентаризму в Україні в цілому, упевнений Кличко.

 

Рішення Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) про позбавлення депутатських повноважень народного депутата фракції "Батьківщина" Сергія Власенка є прикладом знищення опозиції.

"Прийняття цього рішення - це системне знищення української опозиції, це - системний наїзд... і спецоперація президента", - заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк журналістам після оприлюднення відповідного рішення ВАСУ.

Він також підкреслив, що таким рішенням влада "вибиває захист Тимошенко".

У свою чергу лідер парламентської фракції "УДАР" Віталій Кличко висловив думку, що дане рішення суду має критичні наслідки для системи парламентаризму в Україні в цілому.

"Є всі підстави для знищення парламентаризму в країні", - сказав він.

- Вищий адмінсуд позбавив Власенка депутатських повноважень

Також Яценюк зазначив, що рішення ВАСУ пояснює, що Власенко вже не є депутатом, оскільки воно набуває чинності з моменту його оголошення і голосування в парламенті не потрібне.

"Вони вирішили обійти парламентський зал. Тут же ними вигадано єзуїтський механізм, яким вони вирішили обійти парламентський зал, і зараз такими п'ятьма дядьками (суддями) приймають рішення і позбавляють будь-якого депутата від опозиції мандата", - сказав Яценюк, відповідаючи на питання про те, чи відповідає дійсності рішення, що з цього моменту Власенко не є нардепом і чи не потрібне голосування щодо цього рішення в парламенті.

Як повідомлялося, 6 березня Вищий адміністративний суд України позбавив депутатських повноважень народного депутата фракції "Батьківщина" С.Власенка.

Таке рішення суд ухвалив, задовольнивши позов голови Верховної Ради України Володимира Рибака про дострокове припинення депутатських повноважень Власенка. Позов спікера парламенту в суд аргументувався суміщенням Власенком депутатських повноважень і адвокатської діяльності.

Власенко є захисником екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. !zn

Читайте також:

Держдеп США назвав справу Власенка політично мотивованою

Опозиція вважає, що позбавлення Веревського мандата було спланованим шоу Партії регіонів

Євросоюз офіційно заступився за Власенка