WikiLeaks: Путіну була вигідна Тимошенко тому, що її легше було купити

29 лютого 07:21

Нова порція викриттів від сайту Wikileaks свідчить про те, що чинний президент Росії переконав прем'єра РФ розірвати відносини з Тимошенко.

 

Сайт WikiLeaks опублікував документи американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, що стосуються України, пише Сегодня.Це лист аналітика з Євразії Лорен Гудріч, датований 14 вересня. Вона пояснює, що Росія намагається повернути втрачений після арешту Тимошенко контроль над Януковичем: «Путін завжди хотів мати противагу Януковичу.Він хотів, щоб це була Тимошенко, не тому, що вона проросійська, а тому, що з усіх топових політиків її було найлегше купити. Звичайно, саме це і стало джерелом її проблем і причиною арешту».Але Тимошенко не подобалася Медвєдєву, оскільки вона не поважала його і завжди спілкувалася безпосередньо з ВВП, і він зміг переконати Путіна розірвати відносини з Юлею. З'явилася і перша реакція самої компанії Stratfor на публікацію листування її аналітиків.Шеф Stratfor Джордж Фрідман заявив, що дії WikiLeaks - незаконні. При цьому Фрідман спробував запевнити, що не все у листах правда: «Деякі уривки з опублікованого листування можуть бути фальшивими або спотвореними через неточності».

Читайте також:Тимошенко впевнена, що у Wikileaks немає на неї компроматуWikiLeaks опублікував нові одкровення ЯнуковичаWikiLeaks: Тимошенко у своїй боротьбі з Ющенком принесла у жертву економіку країниWikiLeaks: Кучма і Путін причетні до РосУкрЕнергоWikiLeaks надав інформацію про можливі джерела надприбутків Путіна