ВРЮ затвердила колишнього жителя Макіївки на посаді голови Вищого адмінсуду

30 листопада 13:38

Вища рада юстиції (ВРЮ) на своєму засіданні в середу, 30 листопада, затвердила Ігоря Темкіжева на посаді голови Вищого адміністративного суду України (ВАСУ).

 

Нагадаємо, 24 листопада Рада суддів адміністративних судів України рекомендувала призначити ВРЮ І.Темкіжева на посаду голови суду.

Тоді ж під час обговорення його кандидатури на відповідну посаду депутат від фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Подгорний заявив, що парламентарії не отримали документів з біографією І.Темкіжева та досвідом його роботи.

«Ось тільки ходять чутки по залі, що досвіду у вас немає роботи в цьому напрямку, у напрямку адмінсудів, що ви працювали у Макіївці (у Донецькій області), а тепер відразу до Києва та у Вищий адміністративний суд, до того ж, кажуть, на посаду голови, яку нещодавно звільнили», - сказав парламентарій.

На це І.Темкіжев тоді відповів, що працював на посаді судді 22 роки, а з них 3,5 роки працював з Адміністративно-процесуальним кодексом.

І.Темкіжева було призначено суддею ВАСУ 17 листопада під час пленарного засідання Верховної Ради. За ухвалення відповідного рішення проголосував 261 народний депутат.

Олександра Пасенюка було звільнено з посади судді ВАСУ у зв'язку з обранням його на посаду судді Конституційного суду України 14 листопада рішенням Вищої ради юстиції України (ВРЮ). Обрання О.Пасенюка суддею КСУ супроводжувалося фальсифікаціями, які спікер парламенту Володимир Литвин пізніше виправдав тим, що О.Пасенюка все одно б обрали.