ВР готується прийняти новий закон про Кабмін, що підсилює вплив Януковича

31 сiчня 21:05

У Партії регіонів запевнили, що урядові законопроекти, "особливо такого характеру", вони підтримують дуже швидко.

 

Верховна Рада може на майбутньому пленарному тижні розглянути зміни до закону про Кабінет міністрів, які передбачають посилення ролі президента в управлінні урядом.

"Я думаю, що найближчим часом законопроект ("Про внесення змін у закон "Про Кабінет міністрів України") буде розглянуто", - сказав депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

Всі урядові законопроекти, особливо такого характеру, ми підтримуємо дуже швидко", - підкреслив він.

В опозиції звертають увагу, що готуються зміни в закон "Про Кабінет міністрів України", які свідчать про ще більше нівелювання ролі прем'єр-міністра.

"З іншого боку, президент Віктор Янукович ще більше бере на себе відповідальність, тобто абсолютно остаточну відповідальність за те, що відбувається в Кабінеті міністрів, і за прийняті рішення, і не за прийняті рішення, і за кожний документ, який виходить з Кабміну. Оскільки він взяв на себе безпосереднє призначення по суті справи, керівника апарату уряду, як його не називай", - пояснив депутат від "Батьківщини" Андрій Сенченко.

- Янукович звинуватив уряд Азарова у саботажі і сподівається на нових міністрів

Нагадаємо, законопроект про внесення змін у закон "Про Кабінет міністрів" уряд зареєстрував у парламенті 8 січня.

Проект пропонує дозволити першому віце-прем'єрові і віце-прем'єрам мати патронатні служби, а порядок здійснення віце-прем'єрами завдань визначати президенту.

Крім того, згідно з документом, секретаріат Кабміну очолює міністр Кабінету міністрів, який призначається на посаду президентом за поданням прем'єр-міністра і звільняється з посади президентом.

У документі зазначається, що положення про міністра Кабінету Міністрів затверджується президентом.

У чинній редакції під главою секретаріату Кабінету міністрів стоїть керівник секретаріату, якого призначають і звільняють з посади Кабінетом міністрів за поданням прем'єр-міністра.

Законопроект встановлює право міністра Кабінету міністрів мати першого заступника і заступників, які призначаються та звільняються президентом за поданням прем'єр-міністра. !zn

Читайте також:

Янукович вимагає від Азарова скласти план роботи Кабміну на період до 2015 року

У телевізійних новинах найчастіше лають уряд Азарова

Янукович звинуватив чиновників у гальмуванні реформ

Азаров збільшив штат секретаріату Кабміну до 720 людей