Влітку будуть звільняти міністрів. Азарова залишать на осінь

09 червня 14:08

Звільнення в уряді будуть тривати протягом літа, а питання з можливою відставкою прем'єр-міністра Миколи Азарова буде вирішуватися лише восени.

 

Такий прогноз дав віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко під час робочої поїздки до Автономної Республіки Крим.

Питання про відставку прем'єр-міністра буде вирішуватися тільки тоді, коли почнуться серйозні соціальні протести, яких влітку очікувати не варто, вважає М.Томенко.

«Мені здається, що Азаров піде з посади на хвилі соціального протесту восени, але відставки міністрів в уряді будуть тривати. Історія з Тихоновим була перша, але не остання», - сказав віце-спікер.

За прогнозом віце-спікера, соціально-політична ситуація у країні буде така, що «раз на тиждень потрібно буде звільняти хоча б одну людину».

Можливі й інші сценарії відставки прем'єр-міністра, вважає М.Томенко: "наприклад, нам наведуть аргументи, що Україну справді доведено до дефолту, або якщо виявиться, що в результаті переговорів між Україною і Росією ціна на газ підвищується".

Раніше Юлія Тимошенко висловила думку, що перед виборами до Верховної Ради президент України Віктор Янукович відправить голову уряду Миколи Азарова у відставку, списавши на нього всі економічні провали.

Нагадаємо, заступник голови фракції ПР у парламенті Вадим Колесніченко заявив, що відставки у Кабміні будуть постійними для тих, хто виконує завдання «не з такою інтенсивністю, якої вимагає президент».