Власенку дозволили виїжджати за кордон

03 квiтня 09:45

Державна виконавча служба направила документи прикордонникам, щоб Сергія Власенка виключили зі списків "невиїзних" українців.

 

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко, колишній народний депутат Сергій Власенко погасив всі борги перед своєю колишньою дружиною і тепер може виїжджати за кордон.

Про це повідомляє видання "Закон і Бізнес" з посиланням на відділ Державної виконавчої служби Печерського районного управління юстиції Києва.

Як відзначили в ДВС, заборону на виїзд Сергія Власенка за кордон знято, і документи вже цього тижня направлені в Державну прикордонну службу для прийняття рішення про виключення його прізвища з відповідних баз.

Зараз залишилося одне незавершене виконавче провадження Власенка, а саме - з виплати аліментів. Однак воно залишається відкритим до повноліття його дитини.

Таким чином, обмеження на виїзд Власенка за кордон на сьогоднішній день відсутні.

Нагадаємо, 23 листопада 2012 року Печерський райсуд тимчасово заборонив Власенку виїзд за кордон, у зв'язку з чим 14 грудня він не зміг вилетіти у Мілан.

11 березня у ГПУ повідомили, що кримінальне провадження щодо невиконання Сергієм Власенком рішення суду (невиплати аліментів) закрито за відсутністю складу злочину.

Однак 13 березня в аеропорту "Бориспіль" співробітники прикордонної служби знову відмовилися випустити Власенка за межі країни, посилаючись на вищевказане рішення суду.

Тоді Генпрокуратура заявила, що не має ніякого стосунку до цієї ситуації і наявність у реєстрі заяви від екс-подружжя Власенків не тягне за собою жодних обмежувальних заходів або рішень. !zn

Читайте також:

ВАСУ відмовив Власенку в перегляді справи

Власенко незадоволений, що опозиція погано бореться за його права

У ГПУ заявили, що Власенко "перебільшує" - у нього є тільки одна справа

Прикордонники не випустили Власенка до Страсбурга на сесію ПАРЄ