Власенко закликає опозицію переосмислити помилки

01 липня 12:25

Опозиції потрібно почати з визнання своїх помилок, вважає народний депутат, адвокат Юлії Тимошенко Сергій Власенко.

 

Про це він пише у своєму матеріалі для нового номера "Дзеркала тижня. Україна".

"У тому, що сьогодні відбувається, винні і ми самі. Ще вчора ми були тією самою владою, яка сьогодні нас переслідує. Ще вчора у нас був шанс провести справжні реформи, але ми його втратили. Ще вчора у нас була реальна можливість якщо не побудувати, то хоча б почати рух у бік правової держави. Ми нею не скористалися", - визнає С.Власенко.

Фактично, вважає він, вся робота уряду Тимошенко в умовах кризи звелася до реагування на "миттєві осередки спалаху, адже подібних штучних криз було безліч, і стосувалися вони різних товарів - бензину, зерна, цукру тощо". Захисник Ю.Тимошенко нарікає, що через низку щоденних проблем руки так і не дійшли до стратегічних рішень, відзначаючи при цьому також протидію президента Ющенка і відсутність серйозної підтримки в Раді.

За його словами, потрібно чесно визнати, що в стратегічному плані зусилля для проведення реформ виявилися "відверто недостатніми".

Він також зазначає, що після переходу з влади в опозицію ланцюг прорахунків продовжився: "Наша опозиція звикла плисти за течією. Вона захопилася критикою всього, що пропонує «антинародний режим», замість того, щоб нав'язувати владі ідейну дискусію і розробляти альтернативу. Вона не задає ідеологічних орієнтирів, не пропонує системи координат і не формує порядок денний", - пише С.Власенко.

За його словами, ні влада, ні опозиція не формулюють відповідь на питання, як (!) ми хочемо прийти у «щасливе майбутнє».

Вихід С.Власенко бачить у формуванні ідеології та притягнення її носіїв до управління державою: "саме ідеологія (причому в найбільш широкому сенсі) - і як економічна модель, і як психологія, і як система політичних орієнтирів - матриця для проведення реформ, що відповідає на питання про методи".

Детальніше читайте в матеріалі С.Власенка "Повернення блудної опозиції" свіжого номера "Дзеркала тижня. Україна"