Власенко впевнений, що скарзі Тимошенко до Європейського суду нададуть особливий статус

19 липня 05:15

Розгляд скарги екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини може відбутися за прискореною процедурою.

 

Про це заявив народний депутат від БЮТ Сергій Власенко, коментуючи заяву урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Валерії Лужковської, про те, що розгляд справи в суді може тривати від півроку до п'яти років.

«Я не очікував іншого коментаря від представника держави в Європейському суді з прав людини. До речі, це правильний коментар, якщо говорити про те, що справа буде рухатися у звичайному режимі», - сказав він.

«У Європейському суді з прав людини є така процедура, яку передбачено 41-м параграфом регламенту, і вона називається: надання якійсь справі статусу справи з прискореним режимом розгляду», - уточнив депутат.

«Ми сподіваємося, що скарзі Ю.Тимошенко буде надано такий статус, і цю скаргу буде розглянуто у значно більш швидкому режимі, аніж той, про який говорила представниця міністерства юстиції», - заявив адвокат.

«Звичайно, це триватиме якийсь час, але не роки, як намагаються нам нав'язати думку», - додав він.

Нагадаємо, вчора у Твіттері Ю.Тимошенко написала, що Р.Кірєєв отримав команду від президента Віктора Януковича видалити захисника С.Власенка з процесу всяку ціну.

Через деякий час, головуючий суддя Родіон Кірєєв у зв'язку з систематичними порушеннями відсторонив захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка від судового процесу у «газовій справі».

Також суддя Р.Кірєєв частково задовольнив клопотання екс-прем'єра Юлії Тимошенко про залучення нових адвокатів.