Власенко: У камері Тимошенко така сама температура, як на вулиці

14 жовтня 11:58

У камері, де утримується екс-прем'єр України Юлія Тимошенко великі щілини у вікні, через що температура така сама, як і на вулиці, заявляє народний депутат України Сергій Власенко.

 

"Я можу сказати, що вчора були проблеми з опаленням. Великі щілини у вікні і температура в камері, наскільки я знаю, практично не відрізняється від температури повітря", - сказав він журналістам у п'ятницю перед відвідуванням Ю.Тимошенко у слідчому ізоляторі.

Він підкреслив, що "умови перебування Ю.Тимошенко в камері не такі, як про це говорять у пенітенціарній службі". Зокрема, за словами, депутата це стосується температури, яка досить низька.

У зв'язку з цим, як зазначив С.Власенко, протягом останніх кількох тижнів вона, окрім інших проблем зі здоров'ям, двічі застуджувалася. С.Власенко нагадав, що, незважаючи на все це, до Ю.Тимошенко досі не допускають її особистих лікарів.

Говорячи в цілому про стан здоров'я екс-прем'єра, С.Власенко сказав: "Я, напевно, не маю морального права коментувати стан здоров'я Юлії Володимирівни, але повірте, людина, яка незаконно перебуває 70 днів у слідчому ізоляторі, звичайно, не може бути ідеально здоровою".

Раніше Державна пенітенціарна служба України запевнила, що технічний і санітарний стан камери, в якій перебуває Ю.Тимошенко, задовільний. Станом на 18.00 четверга під час контрольного замірювання температура повітря у камері, де утримується Ю.Тимошенко, склала 23 градуси за Цельсієм.

У пенітенціарній службі додали, що в рамках надання медичної допомоги Ю.Тимошенко неодноразово зустрічалася з фахівцями МОЗ, особистим лікарем і медпрацівниками Державної пенітенціарної служби України, отримувала відповідні консультації.


Нагадаємо, стосовно Ю.Тимошенко порушено нову кримінальну справу за покладання боргів корпорації «ЄЕСУ» на бюджет України. В СБУ підкреслюють, що підставою для порушення нової кримінальної справи проти екс-прем'єра України, лідера партії «Батьківщина» Ю.Тимошенко став лист Міноборони РФ Кабінету міністрів, в якому порушувалося питання погашення заборгованості ЄЕСУ в сумі 405,5 млн дол.