Власенко: Тимошенко сьому добу голодує, а її колишня сусідки по камері у карцері

26 квiтня 12:43

Захисник Тимошенко повідомив, що колишня сусідка по камері екс-прем'єра не переведена в іншу камеру, як стверджують у пенітенціарній службі, а поміщена у карцер.

 

Екс-прем'єр-міністр, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко голодує сьому добу, а її екс-сусідка по камері Юлія Абаплова знаходиться в карцері, заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

За його словами, влада «намагається відвернути увагу суспільства від ганебного побиття екс-прем'єр-міністра».

Власенко припустив, що «у карцер жінку сховали, щоб перешкодити її зустрічі з омбудсменом Ніною Карпачовою, змусити дати неправдиві свідчення про обставини перебування Юлії Тимошенко у Качанівській колонії, і не допустити, щоб світ дізнався про знущання над ув'язненими».

«Ця жінка не відмовлялася від зустрічі, їй просто не дали зустрітися з уповноваженим Верховної Ради з прав людини», - зазначив Власенко.

«Режим Януковича знущається над цією жінкою тільки з однієї причини - тому що вона не зламалася і не погодилася обмовити Юлію Володимирівну. Керівництво колонії намагається вигородити катів, які били лідера опозиції, залишили великі синці на тілі і волокли Юлію Тимошенко у простирадлі до лікарні «Укрзалізниці», - зазначив захисник.

«Тюремники, за наказом Банкової, у будь-який спосіб намагаються відвернути увагу суспільства від грубого побиття у в'язниці незаконно засудженої Юлії Тимошенко», - підкреслив Власенко.

Раніше соратники Тимошенко заявили, що сусідку по камері лідера «Батьківщини» намагалися змусити дати свідчення, що вона нібито побилася з екс-прем'єром, і таким чином пояснити громадськості сліди побиття. Пенітенціарна служба повідомила про переведення сусідки по камері Тимошенко в інше приміщення, і підселення до екс-прем'єра двох сусідок. !zn

Читайте також:

Влада поширила фальшиве відео про Тимошенко - «Батьківщина»

Адміністрація колонії не знає про те, що Тимошенко вже 5-й день голодує

Карпачова просить Генпрокуратуру покарати причетних до «тортур» над Тимошенко

Тимошенко буде голодувати, поки не вичерпаються сили