Власенко: Тимошенко не може самостійно пересуватися

09 листопада 17:41

Депутат від БЮТ Сергій Власенко заявив, що колишній прем'єр Юлія Тимошенко не може пересуватися без сторонньої допомоги. Про це він сказав журналістам після її відвідин у СІЗО.

 

"Стан здоров'я не дозволяє їй самостійно пересуватися в приміщенні слідчого ізолятора", - сказав він, додавши, що не бачив висновків лікарів і не знає, який діагноз поставлено екс-прем'єру.

Йому лише відомо те, що Ю. Тимошенко рекомендовано постільний режим, а також заборонено перебувати в приміщеннях, в яких температура нижче 14-15 градусів. С. Власенко підкреслив, що проблеми з її пересуванням пов'язані з травмою спини.

За його словами, Ю. Тимошенко прийшла на зустріч з ним з допомогою співробітників СІЗО, однак без використання будь-яких допоміжних засобів.

Раніше Пенітенціарна служба заявляла, що у Ю. Тимошенко виникли "порушення функції ходьби" через проблеми з хребтом; у СІЗО вона проходить курс масажів спини. 7 листопада стало відомо, що керівництво Лук'янівського СІЗО відмовило С. Власенку в побаченні з Ю. Тимошенко через те, що у неї загострився біль у хребті.

Між тим, сьогодні, 9 листопада, Пенітенціарна служба заявила про відсутність медичних протипоказань для проведення слідчих дій з екс-прем'єром.