Власенко: Тимошенко наполягає на незалежному медобстеженні

09 грудня 20:11

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко погодилася, щоб будь-який незалежний медичний фахівець провів її медичне обстеження, повідомив захисник Ю.Тимошенко Сергій Власенко.

 

"Тимошенко не відмовилася від медичного огляду, Тимошенко відмовилася від того, щоб надати аналіз крові медикам пенітенціарної системи", - зазначив він в ефірі телеканалу ТВі.

"Хто їх знає, яку інфекцію можуть вони занести. У мене є повне переконання, що єдине, чого бажає лідер країни - фізичного знищення Тимошенко", - заявив захисник.

Він зазначив, що Ю.Тимошенко готова до огляду будь-яким незалежним медичним спеціалістом. "Ми відкриті повністю", - підкреслив захисник, додавши, що це можуть бути канадські медики, фахівці "Червоного хреста", Європейської комісії з протидії тортурам, будь-які інші незалежні експерти.

С.Власенко уточнив, що такі фахівці мають звернутися до суду з проханням про допуск у СІЗО для проведення обстеження.

"З сьогоднішнього дня всі рішення, щодо відвідин Тимошенко, приймає дві особи. Перша, судді Апеляційного суду. На сьогодні це суддя Сітайло. І з вчорашнього дня це може робити заступник генерального прокурора. Він тут (в постанові Шевченківського райсуду Києва щодо арешту Тимошенко) без прізвища, але я так розумію, що мова йде про Євгена Блажівського", - заявив С.Власенко.