Власенко переконаний, що закон дозволяє лікування Тимошенко за кордоном

21 травня 19:00

Законодавство України з питань охорони здоров'я не забороняє лікування хворих за кордоном України, і немає обмеження, на думку Сергія Власенка, щоб ця норма не застосовувалася до осіб, які перебувають в ув'язненні.

 

Законодавство України дозволяє лікування ув’язнених за межами країни. Про це сьогодні на брифінгу перед Центральною клінічною лікарнею «Укрзалізниці» в Харкові заявив захисник екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, народний депутат України Сергій Власенко.

«Я хочу зазначити, що, не торкаючись питання бажання чи небажання Юлії Володимирівни лікуватися за кордоном, чинне законодавство не потребує жодних додаткових змін для лікування будь-якого ув’язненого за межами кордонів України», - сказав він.

«По-перше, ч. 2 ст. 7 Кримінально-виконавчого кодексу надає ув’язненим всі права, які мають інші громадяни України, а по-друге, ст. 36 основ законодавства України з питань охорони здоров’я, стаття так і називається «Лікування хворих за кордоном України», і, відповідно, немає обмеження, щоб ця норма не застосовувалася до осіб, які перебувають в ув’язненні», - заявив С.Власенко.

За словами захисника, щоб реалізувати цю норму, потрібен висновок лікарів про те, що людина потребує лікування, і висновок про те, що таке лікування неможливе в Україні.

«Держава зобов’язана сприяти лікуванню такої людини за кордоном. Потрібна політична воля Януковича на такі дії», - наголосив С.Власенко

Раніше генеральний прокурор Віктор Пшонка неодноразово наголошував, що українським законодавством не передбачено вивезення засуджених на лікування за кордон. !zn

Читайте також:

Янукович боїться, що якщо дозволити засудженим лікуватися за кордоном, вони можуть не повернутися


Лікування Тимошенко за кордоном порушить Конституцію України


Регіонали відмовляються приймати закон про лікування Тимошенко за кордоном


Азаров не виключив можливості лікування Тимошенко за кордоном