Власенко боїться, що Тимошенко може заразитися туберкульозом

19 вересня 11:14

В оточенні екс-прем'єр-міністра України, лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко побоюються, що вона може заразитися туберкульозом, оскільки поряд з її камерою знаходиться медчастина СІЗО, де утримуються хворі з туберкульозом у відкритій формі.

 

"У п'ятницю нам стало відомо, що практично через стіну від камери Юлії Володимирівни знаходиться медчастина слідчого ізолятора, в якій знаходяться люди з відкритою фазою туберкульозу", - заявив на брифінгу колишній захисник Ю.Тимошенко, адвокат Сергій Власенко.

"Це ставить під велику загрозу життя і здоров'я Юлії Тимошенко, оскільки її організм ослаблений хворобою та перебуванням у слідчому ізоляторі", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання про стан екс-прем'єра, С.Власенко заявив: "Станом на п'ятницю я не бачив якогось істотного поліпшення в її стані здоров'я".

За словами адвоката, у Ю.Тимошенко температура. Разом з тим, він не зміг сказати, на що вона хвора, пославшись на те, що він не лікар.

С.Власенко нагадав, що екс-прем'єр перебуває в ізоляторі без законних підстав уже 46-й день і 27 або 28 днів з них їй не надається медична допомога у зв'язку з погіршенням її стану здоров'я.

"Як людина, яка знаходиться в слідчому ізоляторі без будь-яких підстав, Юлія Тимошенко має право на обстеження тим лікарем, якому вона довіряє, а не тим, якого призначить держава", - сказав він.

Раніше ZN.UA повідомляло про те, що Комітет опору диктатурі (КОД - Комітет опору диктатурі) вимагає від влади негайно звільнити з-під арешту Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та Валерія Іващенка на підписку про невиїзд, оскільки стан їх здоров'я викликає крайню тривогу.