Власенко заявив, що сьогодні вночі його заарештують

01 березня 10:43

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко стверджує, що заздалегідь знав про те, як буде розвиватися ситуація з позбавленням його депутатського мандата, а також про можливий арешт.

 

Народний депутат України (фракція "Батьківщна"), захисник екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає, що його можуть заарештувати у найближчу ніч, як тільки Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) позбавить його депутатських повноважень.

"Вказівку на всі ці дії (про подання до ВАСУ щодо позбавлення депутатських повноважень - ред.) давав безпосередньо Віктор Федорович Янукович (президент України - ред.)", - сказав захисник Тимошенко на прес-конференції у п'ятницю.

За його словами, план був наступним: у середу прийняти рішення регламентного комітету, в четвер спікер Рибак повинен був подати і подав звернення до ВАСУ, потім ВАСУ повинен провести своє засідання і позбавити Власенка мандата і "у ніч з п'ятниці на суботу мене повинні були заарештувати".

Власенко також повідомив, що його справі про позбавлення повноважень депутата у ВАСУ присвоєно вже номер і її розписано на суддю Зайцева. При цьому він підкреслив, що помічник цього судді відмовився повідомити, коли може бути засідання з розгляду цієї справи.

Власенко уточнив, що в опозиції випадково дізналися про те, що вже сфабриковано рішення комітету і голова Верховної Ради Володимир Рибак вже звернувся до суду.

Раніше Власенко заявляв, що його звинувачують у невиконанні судового рішення, а також інкримінують "розбій".

Як повідомлялося, 28 лютого прес-служба "Батьківщини" анонсувала прес-конференцію Турчинова на тему "Нова хвиля політичних репресій: влада незаконно позбавила Сергія Власенка депутатського мандата і планує його арешт".

Згодом народний депутат від "Батьківщини" Володимир Ар'єв заявив, що Власенка позбавили депутатського мандата. Ар'єв написав на своїй сторінці у Facebook: "Здається, продажні суди і судді остаточно замінюють волю тисяч виборців. Ситуація з Власенком - не жарт. Завтра будуть деталі. Інша справа, що для остаточного позбавлення мандата потрібно 226 голосів у ВР, але тенденція тривожна. Банда пішла "по-беспрєдєлу".

Сам Власенко 28 лютого ввечері на телефонні дзвінки не відповідав.

22 лютого Власенко повідомив, що подав заяву до Ради адвокатів України скасувати його адвокатське свідоцтво, щоб не було підстав для будь-яких політичних інсинуацій". Він зазначив, що згідно з чинним законодавством право на заняття адвокатською діяльністю припиняється з дня подачі заяви, однак це не позбавляє його права продовжувати бути захисником Тимошенко.

Він розповів, що депутат фракції Партії регіонів Володимир Мисик 19 лютого написав подання керівництву Верховної Ради України з проханням звернутися до Вищого адміністративного суд з вимогою позбавити Власенка депутатських повноважень.

Мисик мотивує своє подання тим, що "будучи народним депутатом, Власенко поєднує свою діяльність з адвокатською діяльністю", також "регіонал" відзначає, що Власенко "допущений до всіх справ Тимошенко як її адвокат".

Власенко неодноразово підкреслював, що не є адвокатом, а захисником Тимошенко. !zn

Читайте також:

Подання про позбавлення Власенка депутатських повноважень направлено до суду

Власенко вирішив відмовитися від свого адвокатського свідоцтва на користь депутатського мандата

Власенко вважає невипадковою ідею повернути в Україні смертну кару