Власенко заявив, що рівень радіації в палаті Тимошенко постійно змінюється

05 сiчня 20:27

Захисник Тимошенко передав їй свій дозиметр і заміряв рівень радіації: в межах норми, але вранці був більше в 1,5 рази.

 

Рівень радіаційного фону на 9-му поверсі ЦКЛ №5, де знаходиться палата екс-прем'єра Юлії Тимошенко, змінюється протягом дня. Про це повідомив адвокат Сергій Власенко.

"Рівень радіації, який показував дозиметр до обіду, і той, який був після обіду, відрізнялися в півтора рази, хоча обидва значення формально були в рамках норми. У першій половині дня було більше. Я заміряв в одному і тому ж місці, на 9 -му поверсі. Різниця в півтора рази, я не знаю, чим це обумовлено", -. сказав Власенко.

4 січня адвокат у присутності начальника Качанівської виправної колонії передав своій підзахисній дозиметр для вимірювання радіаційного фону.

"Після годинної дискусії, під час якої комісія з 5 або 6 людей з пенітенціарної служби обнюхала дозиметр, спробувала його на зуб, витягла з нього батарейки, спробувала їх на зуб і т.д., мені все-таки вдалося їх переконати, що в нас є правові підстави передавати цей дозиметр, і в присутності начальника Качанівської колонії я передав дозиметр Юлії Володимирівні", - повідомив Власенко.

Він додав, що забрав два дозиметра, які співробітники пенітенціарної служби конфіскували після обшуку в палаті Тимошенко у вересні, а напередодні повернули.

Нагадаємо, 3 січня керівництво Качанівської виправної колонії № 54 (Харків) дозволило передачу Тимошенко приладу (заводського виготовлення) для вимірювання рівня радіаційного фону.

У Державній пенітенціарній службі повідомили, що в приміщеннях лікарні, де перебуває Тимошенко, фахівці профільного підприємства здійснили позачергове вимірювання радіаційного фону. Його рівень не перевищував допустиму норму.

У вересні 2012 року Тимошенко заявила, що в її палаті був проведений обшук, у результаті якого було вилучено два дозиметра, за допомогою яких вона постійно контролювала рівень радіації. За її словами, дозиметри чотири рази фіксували перевищення допустимого рівня радіації.

Згодом у ДПтС повідомили, що в палаті екс-прем'єра, виявлено схованку, замасковану під Кримінально-процесуальний кодекс України, в якому зберігаються заборонені технічні пристрої. !zn

Читайте також:

Головлікар харківської лікарні назвав абсурдними заяви Тимошенко про радіацію в палаті

Пенітенціарна служба показала фото схованки Тимошенко

Тимошенко заявила, що вилучені дозиметри чотири рази показували перевищення радіації, і попросила нові