Власенко вважає абсурдними заяви про затягування Тимошенко слідства у справі Щербаня

22 березня 08:39

Власенко вважає, що якщо у Генпрокуратури були б докази провини екс-прем'єра, то вони б давно завершили слідство у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня.

 

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає абсурдною заяву про те, що екс-прем'єр затягує слідство у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня.

"На сьогоднішній день говорити, що Тимошенко щось затягує - це абсурд, тому що якщо у Генпрокуратури два роки тому все (докази провини Тимошенко-ред.) було, те, що заважало їм завершити слідство? Але! У них немає нічого! Просто у них немає нічого! Це стало абсолютно очевидним після допитів перших свідків", - сказав Власенко.

Він повідомив, що не володіє інформацією про те, чи починалися якісь спроби провести слідчі дії з Тимошенко у справі Щербаня.

"Мені про це нічого невідомо. Але питання не в тому, допитають вони її чи не допитають - у цій ситуації давати пояснення - це її право. Вона готова давати пояснення після одужання", - сказав Власенко.

"Але ж вони кричали, що і без цього у них є все. Вони ж казали, що зібрали неспростовні докази її провини. Тут логіка відсутня в конструкції Генпрокуратури", - вважає він.

"Два роки тому Кузьмін заявляв, що у нього є все. Рік тому Кузьмін заявляв, що у нього є все. У січні Пшонка взагалі заявив, що ми слідство закінчили, у нас все є. А тепер їм чогось не вистачає", - додав захисник.

Нагадаємо, 19 березня Генпрокуратура продовжила терміни розслідувань у кримінальному провадженні про вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

Раніше повідомлялося про те, що у січні Генеральна прокуратура вручила Юлії Тимошенко офіційне повідомлення про те, що її разом з Павлом Лазаренком підозрюють в організації умисного вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

За версією слідства, Тимошенко і Лазаренко замовили вбивство Щербаня в угруповання кілерів через неможливість поділити ринок газу в Донецькій області. Сама Тимошенко заявила, що президент Віктор Янукович намагається списати на неї свої злочини, щоб не допустити до президентських виборів 2015 року. !zn

Читайте також:

Портнов: Свідчення двох свідків проти Тимошенко у "справі Щербаня" самі по собі нічого не варті

Захист Тимошенко: Щербань в телеінтерв'ю натякав, хто може його вбити

Переважна більшість українців не вірить у версію влади про те, що Тимошенко стоїть за вбивством Щербаня

Партнер Щербаня розповів, що напередодні вбивства той хотів оголосити імпічмент Кучмі