Власенко впевнений, що ВАСУ відмовить у перегляді його справи

22 березня 07:20

Захисник Тимошенко Сергій Власенко вважає очевидними підстави для перегляду рішення ВАСУ про позбавлення його депутатського мандата, але прогнозує, що отримає відмову.

 

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає, що Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відмовиться передавати скарги про перегляд рішення ВАСУ про позбавлення його депутатських повноважень у Верховний суд України.

"Я наважуся припустити, судячи з того, наскільки свавільно слухалася справа у самому ВАСУ, наскільки, вибачте за вираз, тупо і безглуздо написано рішення, наскільки не враховано позицію відповідача (вона навіть не відображена в постанові), що ніякий ВАСУ сам себе не покарає і нікуди позов передавати не буде", - сказав він.

"Мені це потрібно для того, щоб показати Європейському суду свавілля української судової системи щодо опозиційних депутатів. Мало того, що мене свавільно викинули з парламенту, вони свавільно відмовляються передавати документи у Верховний суд для розгляду цього питання", - додав Власенко.

Він підкреслив, що вважає очевидними підстави для передачі його скарги на рішення ВАСУ у Верховний суд, оскільки за законом, рішення ВАСУ може бути переглянуте в разі неоднакового застосування ним норм права в одних і тих же вихідних правовідносинах.

Він зазначив, що за його скаргою вже призначений суддя-доповідач. Зауважень про невідповідність скарги формальним процесуальним нормам не було. Рішення про передачу його скарги до Верховного суду повинно бути прийнято до 27 березня включно.

У березні Вищий адміністративний суд України задовольнив позов спікера Ради Володимира Рибака і позбавив Власенка депутатських повноважень за сумісництво. Повідомлялося, що рішення ВАСУ є остаточним і перегляду не підлягає. Суд прийшов до висновку, що, захищаючи Тимошенко, депутат виконував функції адвоката.

Нагадаємо, 19 березня, під час пленарного засідання другої сесії Верховної Ради 7-го скликання прийняв присягу народного депутата України Роман Стаднійчук ("Батьківщина"), який замінив Сергія Власенка.

Як повідомлялося, ВАСУ задовольнив позов голови Верховної Ради Володимира Рибака і достроково припинив повноваження народного депутата Сергія Власенка, який є захисником екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, у зв'язку з поєднанням ним мандата народного депутата України з адвокатською діяльністю.

Власенко подав у Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) скаргу на рішення суду про дострокове припинення депутатських повноважень. Крім того, була доповнена скарга Тимошенко в частині тиску на захист екс-прем'єра. !zn

Читайте також:

Власенко незадоволений, що опозиція погано бореться за його права

Єфремов вважає питання повернення мандата Власенку безперспективним

Через Власенка в опозиції може з'явитися додатковий депутат