Власенко вирішив відмовитися від свого адвокатського свідоцтва на користь депутатського мандата

22 лютого 10:59

Раніше депутат від Партії регіонів написав подання керівництву парламенту з проханням звернутися до Вищого адмінсуду з вимогою позбавити Власенка депутатських повноважень, оскільки будучи депутатом, він поєднує свою діяльність з адвокатською діяльністю.

 

Народний депутат України, захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко просить Раду адвокатів України скасувати його адвокатське свідоцтво, щоб не було підстав для будь-яких політичних інсинуацій".

"Сьогодні я подав заяву на адресу Ради адвокатів України з проханням... скасувати моє адвокатське свідоцтво", - повідомив Власенко на брифінгу у п'ятницю, 22 лютого в Києві.

Він розповів, що депутат фракції Партії регіонів Володимир Мисик написав подання керівництву Верховної Ради України з проханням звернутися до Вищого адміністративного суду з вимогою позбавити Власенка депутатських повноважень. Мисик мотивує своє уявлення тим, що "будучи народним депутатом, Власенко поєднує свою діяльність з адвокатською діяльністю", також "регіонал" відзначає, що Власенко "допущений до всіх справ Тимошенко як її адвокат".

У зв'язку з цим Власенко підкреслив, що допущений до цих справ, не в якості адвоката, а в якості захисника і народного депутата. Він також розцінив подання колеги як "політичне замовлення". !zn

Читайте також:

Слідом за Тимошенко на 17 тис грн оштрафували Власенка

Власенко запевняє, що не давав інтерв'ю про переодягнених ведмедями сбушників

Власенко вважає невипадковою ідею повернути в Україні смертну кару

Опозиція докладе всіх зусиль для того, щоб відправити Тимошенко за кордон